antipasti

ANTIPASTI

SLOŽENÍ

AVIKO

8 Mozzarellových tyčinek
8 cibulových kroužků s rostlinnou náplní s příchutí sýra
8 kuliček rostlinného snacku s kuřecí příchutí

OSTATNÍ

8 špízů Caprese s cherry rajčátky & mini Mozzarellou

50 g prosciutto di San Daniele
50 g spianata romana
1 porce mini burraty s citronovou bazalkou olivový olej*
50 g parmazánu nebo sýru pecorino
1 porce krevet s česnekem a chilli*
1 focaccia

OMÁČKY

1 porce rukolového pesta*

antipasti

* ROSTLINNÝ POPCORN & CAPRESE TYČINKY - 8 KUSŮ

Pops s kuřecí příchutí připravte podle návodu. Na 8 tapas špízů navlékněte za sebou pops, cherry rajčátko a kuličku mini mozzarelly. Dozdobte rukolou.

*MINIBURRATA S CITRONOVO-BAZALKOVÝM OLIVOVÝM OLEJEM - 4 PORCE

Očistěte 1 citron a nastrouhejte z něj žlutou kůru. Nasekejte lístky 1 snítky bazalky. Smíchejte citronovou kůru a nasekanou bazalku se 75 ml extra panenského olivového oleje. Těsně před podáváním pokapejte 4 mini burraty trochou citronovo-bazalkového olivového oleje. Citronovo-bazalkový olej skladujte v čisté lahvi na chladném místě (mimo lednici).

*PÁLIVÉ ČESNEKOVÉ KREVETY S CHILLI - 4 PORCE

Předehřejte troubu na 220 °C. 500 gramů velkých syrových krevet dobře osušte papírovou utěrkou a položte je na plech. Pokapejte je 3 lžícemi olivového oleje. Krevety pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut, dokud nejsou hotové. Mezitím vyšlehejte marinádu ze šťávy a kůry z 1 limetky, 1 prolisovaného stroužku česneku, ½ lžičky sušených chilli vloček a 6 lžic extra panenského olivového oleje.