Bramboráky a'la burger
Suroviny
1 porce
- 3 bramboráky
- 100 g camembert bites Aviko
- 50 g salátové okurky
- 20 g bílé cibule
- 20 g nakládaných hub
- 20 g nakládaných okurek
- 20 g majonézy
- 20 g uzeného boku nakrájeného na plátky
- 30 g oloupaných brambor
- 10 g pažitky
- 5 g kremžské hořčice
- 5 ml oleje
- 5 ml olivového oleje
- 20 ml vody
- 5 ml rýžového nebo jablečného octa
- 5 g hnědého cukru
- 2 g česneku
- 0,5 g sezamu
- sladká nebo pálivá paprika
- sůl
- pepř
Použité produkty
Příprava
- Bramboráky a Camembert bites od Avika připravte podle návodu na obalu.
- Okurky po korejsku: okurky nakrájejte nahrubo a 100 g cibule na malé kostičky, posypte solí, promíchejte a nechte hodinu odležet.
- Na marinádu smíchejte vodu, olej, olivový olej, najemno nakrájenou pažitku a česnek, přidejte cukr, papriku, sůl, pepř a ocet, promíchejte.
- Odleželé okurky okapejte, přelijte marinádou a přidejte opražená sezamová semínka.
- Tatarská houbová omáčka: marinované houby a nakládané okurky a 100 g cibule nakrájejte nadrobno, přidejte majonézu, hořčici, marinádu z okurek, osolte a opepřete.
- Bůček rozprostřete na pečicí papír a pečte 15-20 minut při 180 °C.
- Bramborové lupínky: oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a poté na tenké nudličky. Opláchněte ve studené vodě, osušte a osmažte je dozlatova jako hranolky.
- Na talíři pokládejte postupně: placky, bůček, korejské okurky, placky, tatarskou omáčku, camembert bites, bramborové lupínky.