bramborove-placky-ala-burger

Bramboráky a'la burger

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramboráky
  • 100 g camembert bites Aviko 
  • 50 g salátové okurky  
  • 20 g bílé cibule 
  • 20 g nakládaných hub 
  • 20 g nakládaných okurek 
  • 20 g majonézy 
  • 20 g uzeného boku nakrájeného na plátky 
  • 30 g oloupaných brambor 
  • 10 g pažitky 
  • 5 g kremžské hořčice 
  • 5 ml oleje 
  • 5 ml olivového oleje 
  • 20 ml vody 
  • 5 ml rýžového nebo jablečného octa 
  • 5 g hnědého cukru 
  • 2 g česneku 
  • 0,5 g sezamu 
  • sladká nebo pálivá paprika 
  • sůl 
  • pepř 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava  

  1. Bramboráky a Camembert bites od Avika připravte podle návodu na obalu.  
  2. Okurky po korejsku: okurky nakrájejte nahrubo a 100 g cibule na malé kostičky, posypte solí, promíchejte a nechte hodinu odležet.  
  3. Na marinádu smíchejte vodu, olej, olivový olej, najemno nakrájenou pažitku a česnek, přidejte cukr, papriku, sůl, pepř a ocet, promíchejte.  
  4. Odleželé okurky okapejte, přelijte marinádou a přidejte opražená sezamová semínka.  
  5. Tatarská houbová omáčka: marinované houby a nakládané okurky a 100 g cibule nakrájejte nadrobno, přidejte majonézu, hořčici, marinádu z okurek, osolte a opepřete.  
  6. Bůček rozprostřete na pečicí papír a pečte 15-20 minut při 180 °C.  
  7. Bramborové lupínky: oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a poté na tenké nudličky. Opláchněte ve studené vodě, osušte a osmažte je dozlatova jako hranolky.  
  8. Na talíři pokládejte postupně: placky, bůček, korejské okurky, placky, tatarskou omáčku, camembert bites, bramborové lupínky.