bramborove-placky-s-avokadovou-penou-a-wasabi-s-tatarackem-z-lososa

Bramboráky s avokádovou pěnou a wasabi s tataráčkem z lososa

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramboráky   
  • 80 g avokáda 
  • 1 g křenu wasabi 
  • 20 g (plátek) tmavého chleba 
  • 50 g uzeného lososa 
  • 10 g červené cibule 
  • 10 g salátové okurky 
  • 5 g kopru 
  • 5 ml olivového oleje 
  • pepř  
  • sůl 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava 

  1. Bramborové placky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Avokádová pěna: oloupané avokádo smíchejte s křenem wasabi a podle chuti osolte. 
  3. Tatarák z uzeného lososa: lososa, cibuli a salátovou okurku nakrájejte na drobné kostičky, ochuťte olivovým olejem, solí a pepřem podle chuti. 
  4. Tmavý chléb nakrájejte na silné kostky a sušte v troubě při 140 °C po dobu 2 hodin. 
  5. Na talíř položte placky, postupně na ně navrstvěte avokádovou pěnu, tatarák z lososa a posypte kostkami křupavého chleba.