bramborove-placky-s-dynovou a-pomerancovou-marmeladou-drobenkou-ze-salamu-a-susenych-rajcat

Bramboráky s dýňovou a pomerančovou marmeládou, drobenkou ze salámu a sušených rajčat

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramboráky
  • 150 g dýně Hokkaido 
  • 200 g pomerančů 
  • 11 g citronové šťávy 
  • 0,5 ks vanilkového lusku   
  • 30 g sušených rajčat 
  • 30 g pikantního salámu 
  • 15 g panko strouhanky 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava 

  1. Bramborové placky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Dýňová a pomerančová marmeláda: dýni nakrájejte na kostičky, zalijte pomerančovou a citronovou šťávou, přidejte vodu a vařte do měkka. Vše rozmixujte, přidejte cukr, pomerančovou kůru a vanilková zrnka a vařte 15 minut. 
  3. Drobenka: panko strouhanku opečte v troubě dozlatova, sušená rajčata a salám nahrubo rozemelte a sušte v troubě při 120 °C po dobu 3 hodin. Nakonec vše rozmixujte v mixéru na drobenku. 
  4. Na talíře položte placky, přidejte pomerančovou marmeládu a posypte drobenkou.