bramborove-placky-s-houbovym-ragu-a-gorgonzolou-pecenym-halibutem

Bramboráky s houbovým ragú a gorgonzolou, pečeným halibutem

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramboráky
  • 80 g libovolných hub 
  • 10 g bílé cibule 
  • 3 g  česneku 
  • 80 g filé z halibuta 
  • 3 g amarantových semínek 
  • 10 g sušených brusinek 
  • 50 ml 30% smetany 
  • 5 ml bílého vína 
  • 10 g másla 
  • pepř 
  • sůl 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava 

  1. Bramborové placky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Houbové ragú: na másle osmahneme česnek a cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme a opepříme, vmícháme kousky gorgonzoly, zalijeme vínem, zredukujeme a poté zalijeme smetanou, znovu zredukujeme do konzistence husté omáčky. 
  3. Amarantová semínka opražte v suchém hrnci stejně jako popcorn. 
  4. Halibuta osolte a opepřete a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté obalte v amarantovém popcornu. 
  5. Na talíř postupně položte placky, houbové ragú a halibuta.