
Bramboráky s houbovým ragú a gorgonzolou, pečeným halibutem
Suroviny
1 porce
- 3 bramboráky
- 80 g libovolných hub
- 10 g bílé cibule
- 3 g česneku
- 80 g filé z halibuta
- 3 g amarantových semínek
- 10 g sušených brusinek
- 50 ml 30% smetany
- 5 ml bílého vína
- 10 g másla
- pepř
- sůl
Použité produkty
Příprava
- Bramborové placky připravte podle návodu na obalu.
- Houbové ragú: na másle osmahneme česnek a cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme a opepříme, vmícháme kousky gorgonzoly, zalijeme vínem, zredukujeme a poté zalijeme smetanou, znovu zredukujeme do konzistence husté omáčky.
- Amarantová semínka opražte v suchém hrnci stejně jako popcorn.
- Halibuta osolte a opepřete a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté obalte v amarantovém popcornu.
- Na talíř postupně položte placky, houbové ragú a halibuta.