bramborove-placky-s-hummusem-s-jablecnym-a-cerstvym-zazvorovym-catni-a-liskovymi-orisky

Bramboráky s hummusem s jablečným a čerstvým zázvorovým čatní a lískovými oříšky

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramboráky 
  • 50 g uvařené cizrny 
  • 80 g jablek 
  • 10 g rozinek 
  • 10 g lískových oříšků 
  • 10 g bílé cibule 
  • 5 g pasty tahini 
  • 5 g česneku 
  • 5 g čerstvého zázvoru 
  • 2 g chilli 
  • 10 ml studené vody 
  • 10 ml olivového oleje 
  • 3 ml bílého octa  
  • 5 g soli 
  • gram masala 
  • skořice 
  • sladká paprika 
  • šťáva z jednoho citronu 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava 

  1. Bramborové placky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Humus: cizrnu, česnek, pastu tahini, olivový olej, citronovou šťávu a vodu rozmixujte na pastu, osolte a opepřete. 
  3. Čatní: oloupaná jablka nakrájejte nahrubo a cibuli, česnek, chilli a zázvor na malé kostičky. Na oleji osmahněte jablka a rozinky, dochuťte solí, sladkou paprikou, gramem masala, skořicí a vinným octem. Vše smažte, dokud nevznikne konzistence marmelády. 
  4. Lískové oříšky opečte v troubě, sloupněte slupku. Poté rozmixujte na jemný pudr. 
  5. Na talíř položte placky, na ně dejte humus, přidejte čatní a posypte pudrem z vlašských ořechů.