Bramboráky s hummusem s jablečným a čerstvým zázvorovým čatní a lískovými oříšky
Suroviny
1 porce
- 3 bramboráky
- 50 g uvařené cizrny
- 80 g jablek
- 10 g rozinek
- 10 g lískových oříšků
- 10 g bílé cibule
- 5 g pasty tahini
- 5 g česneku
- 5 g čerstvého zázvoru
- 2 g chilli
- 10 ml studené vody
- 10 ml olivového oleje
- 3 ml bílého octa
- 5 g soli
- gram masala
- skořice
- sladká paprika
- šťáva z jednoho citronu
Použité produkty
Příprava
- Bramborové placky připravte podle návodu na obalu.
- Humus: cizrnu, česnek, pastu tahini, olivový olej, citronovou šťávu a vodu rozmixujte na pastu, osolte a opepřete.
- Čatní: oloupaná jablka nakrájejte nahrubo a cibuli, česnek, chilli a zázvor na malé kostičky. Na oleji osmahněte jablka a rozinky, dochuťte solí, sladkou paprikou, gramem masala, skořicí a vinným octem. Vše smažte, dokud nevznikne konzistence marmelády.
- Lískové oříšky opečte v troubě, sloupněte slupku. Poté rozmixujte na jemný pudr.
- Na talíř položte placky, na ně dejte humus, přidejte čatní a posypte pudrem z vlašských ořechů.