Bramboráky se zeleninovým salátem s lanýžovou majonézou s grilovaným rajčetem a lanýži
Suroviny
1 porce
- 3 bramboráky
- 30 g rajčete
- 10 g mrkve
- 10 g petržele
- 10 g celeru
- 10 g nakládané okurky
- 20 g brambor
- 10 g konzervovaného hrášku
- 10 g majonézy
- 3 g hořčice
- 3 g lanýžové pasty
- 1 g čerstvých nebo nakládaných lanýžů
- vejce
- 0,5 g cukru
- provensálské bylinky
- pepř
Použité produkty
Příprava
- Bramborové placky připravte podle návodu na obalu.
- Rajče nakrájejte na silné plátky, okořeňte bylinkami a pepřem a grilujte z obou stran.
- Zeleninový salát: uvařenou mrkev, celer, petržel, brambory a vejce nakrájejte nadrobno, přidejte kyselé okurky, majonézu, hořčici, osolte, opepřete a oslaďte.
- Smíchejte majonézu s lanýžovou pastou.
- Na placky rozložte grilovaná rajčata, na ně dejte zeleninový salát, polijte lanýžovou majonézou a nastrouhanými čerstvými lanýži.