Churros girlanda s hruškovou zmrzlinou a čokoládovou omáčkou
Churros s horkou čokoládovou omáčkou... to musí chutnat neodolatelně.
Podáváme jako jako věnec, Churros proložené šťavnatými kousky hrušek s kopečkem zmrzliny uprostřed. Úžasný instagramovatelný dezert vhodný ke sdílení.
Suroviny
4 porce
• 300 g Aviko Churros
• 125 ml trvanlivé smetany ke šlehání (balení)
• 125 g hořké čokolády
• 1 vyzrálá hruška Konference
• 500 ml vanilkové zmrzliny
Použité výrobky
Příprava
Hotové za: 20 minut
- V hrnci zahřejte smetanu ke šlehání.
- 100 gramů čokolády nalámejte na kostičky a přidejte do smetany. Jemně zahřejte a vymíchejte do hladké čokoládové omáčky.
- Připravte si Churros podle pokynů na obalu.
- Mezitím rozpůlte hrušku a odstraňte jádřinec. Hrušku nakrájejte na čtvrtinky.
- Churros a kousky hrušek naaranžujte střídavě do tvaru věnce na velký mělský talíř. Navrch dejte doprostřed malý kopeček
zmrzlina. Zmrzlinu přelijte trochou čokoládové omáčky. Zbytek omáčky naservírujte do malé misky, do které se churros bude moci namáčet. - Nastrouhejte zvrchu hoblinky ze zbytku čokolády a ihned podávejte.
Tip: Tip: Vynikající i s (domácím) huškovým kompotem!