Dýňový salát s polníčkem, vlašskými ořechy a čedarovými pikantními nugetami
Přísady pro tento pokrm
pro 10 porcí
• 1 kg Aviko čedarové černé pikantní nugety (5 ks/osoba)
• dýně
• olivový olej
• balsamikový ocet
• med
• sůl a pepř
• vlašské ořechy
• polníček
Jak připravit tento pokrm
Oloupejte dýni a zbavte ji semínek. Nakrájejte jí na zhruba 2x2cm kostky. Rozprostřete na pečicí papír a pokapte olivovým olejem.
V předehřáté troubě na 200°C dýni opékejte 10-15 minut než bude měkká a zlatavá. Posypte solí a čerstvě mletým pepřem a odložte stranou do vychladnutí.
Mezitím si připravte dresing z 2 částí olivového oleje a 1 části balzamikového octa. Přidejte trochu medu, soli a pepře.
Připravte Aviko čedarové černé pikantní nugety podle instrukcí na zadní straně obalu.
Na talíř položte lístky polníčku a pokapte je dresingem. Přidejte opečenou dýni a posypte ořechy (lehce opečenými na suché pánvi).
Nakonec přidejte čerstvě usmažené černé čedarové "uhlíky".
Dobrou chuť!