gratinovy-pruvod

Gratinový průvod

Suroviny

  • 4 Aviko Gratins Cream & Cheese

S LANÝŽI A ŠUNKOU SERRANO

  • 2 lžíce lanýžové tapenády
  • 50 g vypeckovaných černých oliv
  • 4-8 plátků šunky serrano
  • 1 snítka petrželky

S KOZÍM SÝREM, ŘEPOU A KOPREM

  • 75 g čerstvého krémového kozího sýra
  • 2 malé, uvařené řepy (50 g každá)
  • 1 snítka kopru

S HERMELÍNEM, DUŠENOU HRUŠKOU A TYMIÁNEM

  • 100 g hermelínu
  • 3 dušené hrušky připravené k přímé spotřebě
  • 2 snítky tymiánu

S ČERVENÝM PESTEM, MOZZARELLOU A SHIITAKE

  • 2 lžíce červeného pesta
  • 1 boule mozzarelly (125 g)
  • 4 shiitake
  • 1 snítka bazalky
801751_aviko_gratinovane_brambory_s_tvrdym_syrem_a_smetanou_1500_g_pokrm

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Gratinky položte na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Gratinky s lanýži a serrano šunkou: tapenádu ​​rozprostřete na gratinky, navrch rozdělte olivy a posypte pepřem podle chuti. Zabalte každou gratinku 1-2 plátky šunky serrano.
  3. Gratinky s kozím sýrem, červenou řepou a koprem: gratinky potřete krémovým kozím sýrem. Řepu rozpůlte, nakrájejte na plátky a položte na stranu. Gratinky z trouby posypte pepřem podle chuti a nahrubo nasekaným koprem.
  4. Gratinky s hermelínem, dušenou hruškou a tymiánem: gratinky obložte plátky hermelínu. Navrch rozmístěte měsíčky dušené hrušky. Gratinky, vytažené z trouby, opepřete podle chuti a dozdobte několika lístky tymiánu.
  5. Gratinky s červeným pestem, mozzarellou a shiitake: gratinky potřete pestem. Mozzarellu nakrájejte na plátky a shiitake rozpůlte a položte na gratinky. Podle chuti posypte pepřem. Opečené gratinky dozdobte lístky bazalky.
  6. Zapékané gratinky pečte v předehřáté troubě 20–25 minut dozlatova, až budou zcela propečené.