gratiny-s-pancettou-a-rozmarynem

Gratiny s pancettou a rozmarýnem

Suroviny

  • 8 Aviko Gratins Cream & Cheese
  • 100 g polosušených rajčat v oleji (zavařené nebo chlazené)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 g pancetty nakrájené na plátky
  • 8 stejně dlouhých snítek rozmarýnu
801751_aviko_gratinovane_brambory_s_tvrdym_syrem_a_smetanou_1500_g_pokrm

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 220 ºC. Gratinky položte na plech a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut dozlatova, až budou úplně propečené.
  2. Mezitím rozmixujte rajčata tyčovým mixérem. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Smažte pancettu 4 minuty do křupava.
  3. Gratinky položte na talíř. Navrch navrstvěte pastu z rajčat. Rozdělte pancettu a na každou gratinku pak položte snítku rozmarýnu.

Tip: Raději se obejdete bez masa? Pancettu nahraďte dokřupava osmaženou cizrnou, kterou okořeníte mletým kmínem, (uzenou) paprikou a mořskou solí.