Gratiny s pancettou a rozmarýnem
Suroviny
- 8 Aviko Gratins Cream & Cheese
- 100 g polosušených rajčat v oleji (zavařené nebo chlazené)
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g pancetty nakrájené na plátky
- 8 stejně dlouhých snítek rozmarýnu
Použité produkty
Příprava
- Předehřejte troubu na 220 ºC. Gratinky položte na plech a pečte v předehřáté troubě 20-25 minut dozlatova, až budou úplně propečené.
- Mezitím rozmixujte rajčata tyčovým mixérem. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Smažte pancettu 4 minuty do křupava.
- Gratinky položte na talíř. Navrch navrstvěte pastu z rajčat. Rozdělte pancettu a na každou gratinku pak položte snítku rozmarýnu.
Tip: Raději se obejdete bez masa? Pancettu nahraďte dokřupava osmaženou cizrnou, kterou okořeníte mletým kmínem, (uzenou) paprikou a mořskou solí.