gurmansky_smorrebrod_s_kari_remuladou_a_krouzky_se_syrem_gouda | Recepty Aviko pro gastronomii

Gurmánský smørrebrød s kari remuládou a kroužky se sýrem Gouda

Suroviny

1 porce

  • 3 Aviko Gouda sýrové kroužky
  • 1 hovězí maso na burger (150 g)
  • 1 plátek řemeslného chleba, opečený
  • 1 lžíce kaparů
  • 1 lžička kari
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Čerstvá petržel, nasekaná na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý kopr, nasekaný na ozdobu
  • 1 lžička estragonu, nakrájeného (volitelně)

Na marinované okurky

  • 1 díl cukru
  • 2 díly octa
  • 3 díly vody
  • 1 okurka na plátky

Na kari remuládu

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička kari pasty nebo prášku
  • 1 lžíce nadrobno nakrájené šalotky
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
gurmansky_smorrebrod_s_kari_remuladou_a_krouzky_se_syrem_gouda | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

Goudové kroužky připravte podle návodu na obalu.

Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

Připravte si marinované okurky

Smíchejte cukr, ocet a vodu v misce a vytvořte marinádu. Přidejte plátky okurky a nechte marinovat alespoň 30 minut.

Udělejte kari remuládu

V míse smícháme majonézu, kari pastu, nakrájenou šalotku, petrželku a citronovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Zrušit.

Připravte plátek na burger

Hovězí placku osolíme, opepříme a posypeme kari. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu a opečte na požadovanou propečenost.

Řemeslný chléb

Chleba potřete olivovým olejem a opečte dozlatova a křupava.

Sestavte Smørrebrød

Na toastový chléb natřete štědrou vrstvu kari remulády. Na remuládu položte opečené hovězí. Marinované plátky okurky položte na hovězí maso. Okurky posypte kapary a nakrájeným estragonem. Korunujte svůj Smørrebrød Aviko Gouda Cheese Rings křupavými kroužky z Goudy. Ozdobte nasekanou petrželkou a koprem. Podávejte ihned a vychutnejte si svůj dánský gurmánský zážitek s Smørrebrød!

Tip šéfkuchaře

Kombinace bohaté kari remulády, slaného hovězího masa a pikantních marinovaných okurek, zakončených křupavými kroužky z Goudy, vytváří symfonii chutí, která toto klasické dánské jídlo posouvá na novou úroveň.

aviko_obalovane_krouzky_plnene_goudou_pokrm