Gurmánský smørrebrød s kari remuládou a kroužky se sýrem Gouda
Suroviny
1 porce
- 3 Aviko Gouda sýrové kroužky
- 1 hovězí maso na burger (150 g)
- 1 plátek řemeslného chleba, opečený
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička kari
- 1 lžíce olivového oleje
- Čerstvá petržel, nasekaná na ozdobu
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvý kopr, nasekaný na ozdobu
- 1 lžička estragonu, nakrájeného (volitelně)
Na marinované okurky
- 1 díl cukru
- 2 díly octa
- 3 díly vody
- 1 okurka na plátky
Na kari remuládu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžička kari pasty nebo prášku
- 1 lžíce nadrobno nakrájené šalotky
- 1 lžička nasekané petrželky
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Příprava
Goudové kroužky připravte podle návodu na obalu.
Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
Připravte si marinované okurky
Smíchejte cukr, ocet a vodu v misce a vytvořte marinádu. Přidejte plátky okurky a nechte marinovat alespoň 30 minut.
Udělejte kari remuládu
V míse smícháme majonézu, kari pastu, nakrájenou šalotku, petrželku a citronovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem. Zrušit.
Připravte plátek na burger
Hovězí placku osolíme, opepříme a posypeme kari. Na pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu a opečte na požadovanou propečenost.
Řemeslný chléb
Chleba potřete olivovým olejem a opečte dozlatova a křupava.
Sestavte Smørrebrød
Na toastový chléb natřete štědrou vrstvu kari remulády. Na remuládu položte opečené hovězí. Marinované plátky okurky položte na hovězí maso. Okurky posypte kapary a nakrájeným estragonem. Korunujte svůj Smørrebrød Aviko Gouda Cheese Rings křupavými kroužky z Goudy. Ozdobte nasekanou petrželkou a koprem. Podávejte ihned a vychutnejte si svůj dánský gurmánský zážitek s Smørrebrød!
Tip šéfkuchaře
Kombinace bohaté kari remulády, slaného hovězího masa a pikantních marinovaných okurek, zakončených křupavými kroužky z Goudy, vytváří symfonii chutí, která toto klasické dánské jídlo posouvá na novou úroveň.