kulate-rosti-s-hraskovo-limetkovym-kremem-a-lososem

Kulaté rösti s hráškovo-limetkovým krémem a lososem

Suroviny

  • 8 Aviko Röstiko Rounds
  • 75 g zeleného hrášku (mraženého)
  • 1 lžíce crème fraiche/zakysané smetany
  • 2-3 lžičky limetkové šťávy
  • 100 g filet z uzeného lososa
  • Řeřicha výhonky

Příprava

  1. Rozpalte gril. Hrášek blanšírujte v osolené vodě 8 minut. Přeceďte a hrášek rozmačkejte tyčovým mixérem. Pyré nechte vychladnout.
  2. Do hrachového pyré vmíchejte crème fraiche. Dochuťte limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  3. Grilujte bramboráky na grilu po dobu 10 minut, dozlatova, až budou propečené. Pravidelně je otáčejte. Mezitím rozdělte uzeného lososa na 8 proužků.
  4. Položte bramboráky na talíř. Dejte lžičkou trošku hráškově-limetkového krému na každý bramborák.
  5. Navrch rozdělte uzeného lososa a posypte řeřichou a trochou pepře.

    Extra luxus! Uzeného lososa vyměňte za ústřice. Vyjměte ústřice ze skořápky a položte je na krém na bramborácích. Podáváme s měsíčky limetky, které vymačkáme na ústřice.