kulate-rosti-s-tunakovym-salatem-a-restovanou-cervenou-cibulkou

Kulaté rösti s tuňákovým salátem a restovanou červenou cibulkou

Suroviny

  • 4 Aviko Röstiko Rounds
  • 1 červená cibule
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 malá šalotka
  • 1 lžička kaparů
  • 100 gramů steaku z tuňáka v olivovém oleji (scezený, konzervovaný)
  • 2 lžíce crème fraiche/zakysané smetany
  • 1 snítka kopru

Příprava

  1. Bramboráky připravte podle návodu na obalu. Bramboráčky lze také opékat na pánvi, je to hotové asi za 10 minut.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na 1 cm klínky. Klínky cibule jemně potřete olivovým olejem. Měsíčky cibule opékejte na grilu nebo na grilovací pánvi po dobu 4–5 minut z každé strany, dokud nejsou dozlatova vypečené.
  3. Mezitím si nakrájejte velmi jemně šalotku. Kapary nakrájejte nadrobno. Smíchejte tuňáka se šalotkou, kapary a crème fraiche. Tuňákový salát dochuťte solí a pepřem, koprem.
  4. Položte bramboráky na talíř. Doplňte je salátem s tuňákem a orestovanou červenou cibulí. Posypte nahrubo nasekaným koprem.

Tip: Tuňákový salát dochuťte špetkou sušených chilli vloček.