
Loaded fries se smaženým květákem na korejský způsob
Suroviny
2 porce
- 300 g Aviko Super Crunch 9,5 mm hranolků se slupkou
- 1 hlavička květáku
Těstíčko
- 100 g hladké mouky
- 75 ml rostlinného nápoje (rýže nebo oves)
- ½ lžičky kypřícího prášku
- ½ lžičky soli
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička papriky
Glazura
- 50 g pasty Gochujang
- 50 ml sójové omáčky
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky rýžového octa
- 1 lžička sušeného mletého česneku
- 1 lžička sušeného mletého zázvoru
K servírování
- 15 ml majonézy Sriracha
- Jarní cibulka
- 1 lžíce sezamových semínek

Příprava
- Květák rozeberte na růžičky.
- Smíchejte všechny suroviny na těstíčko a poté obalte růžičky, smažte po malých dávkách asi 5-10 minut dozlatova.
- Připravte hranolky Aviko Super Crunch podle návodu na obalu.
- Smíchejte všechny přísady na glazuru a poté obalte květákové řízečky.
- K servírování naaranžujte hranolky na velký talíř nebo prkénko, poklaďte na ně kousky květáku, posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou a na konec zakápněte Sriracha majonézou.