loaded_fries_se_smazenym_kvetakem_na_korejsky_zpusob | Recepty Aviko pro gastronomii

Loaded fries se smaženým květákem na korejský způsob

Suroviny

2 porce

Těstíčko

  • 100 g hladké mouky 
  • 75 ml rostlinného nápoje (rýže nebo oves)
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička papriky

Glazura

  • 50 g pasty Gochujang
  • 50 ml sójové omáčky
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 lžička sušeného mletého česneku
  • 1 lžička sušeného mletého zázvoru

K servírování

  • 15 ml majonézy Sriracha
  • Jarní cibulka
  • 1 lžíce sezamových semínek
loaded_fries_se_smazenym_kvetakem_na_korejsky_zpusob | Recepty Aviko pro gastronomii

Příprava

  1. Květák rozeberte na růžičky.
  2. Smíchejte všechny suroviny na těstíčko a poté obalte růžičky, smažte po malých dávkách asi 5-10 minut dozlatova.
  3. Připravte hranolky Aviko Super Crunch podle návodu na obalu.
  4. Smíchejte všechny přísady na glazuru a poté obalte květákové řízečky.
  5. K servírování naaranžujte hranolky na velký talíř nebo prkénko, poklaďte na ně kousky květáku, posypte sezamovými semínky a nakrájenou jarní cibulkou a na konec zakápněte Sriracha majonézou.
806698_aviko_super_krupave_hranolky_se_slupkou_9.5_mm_2500_g_pokrm

Produkty Aviko užité v tomto receptu