Placky jako salát
Suroviny
1 porce
- 5 bramboráky
- 30 g baby špenátu
- 60 g kachních prsou
- 40 g hrušky
- 40 g sušených rajčat
- 30 g čerstvých švestek
- 10 g piniových oříšků
- 10 g medu
- 10 ml olivového oleje
- 5 ml balzamikového octa
- sůl
- pepř
Použité produkty
Příprava
- Bramborové placky připravte podle návodu na obalu.
- Kachní prsa osolte a opepřete a orestujte na pánvi dozlatova, aby byla uprostřed růžová. Po 10 minutách nakrájejte na plátky.
- Švestky rozpulte, vyjměte z nich pecky a osmažte je v karamelizovaném medu.
- Dresink: smíchejte olivový olej s medem, balzamikovým octem, osolte, opepřete a promíchejte.
- Hrušku a sušená rajčata nakrájejte na malé kousky, přidejte špenát, piniové oříšky a promíchejte s dresinkem.
- Salát pokládejte následovně: placky, špenát, sušené švestky, kachna, nakonec hojně posypte piniovými oříšky.