Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda na salátu s grilovanou šalotkou, pečenou paprikou a špenátem
Suroviny
10 porcí
- Aviko Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda - 70 kusů (cca 1,6 kg)
- 400 g šalotky
- 100 ml olivového oleje
- 10 g soli
- 600 g červené papriky
- 250 g baby špenátu
- 250 g cherry rajčátek
- 1 citrón
Postup
- Připravte Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda podle pokynů na obalu.
- Oloupejte šalotky a nakrájejte je na čtvrtky. Pokapejte je olivovým olejem, trochu osolte a 3-4 minuty grilujte.
- Papriky rozkrojte na půlky, pokapejte olivovým olejem, posypejte trochou soli a pečte v troubě při 180 °C, dokud se trochu neopečou. Papriky vyjměte, vložte je do mísy a misku pevně přikryjte potravinovou fólií.
- Omyjte a os ušte špenát. Pokapejte ho olivovým olejem, posypte solí a citronovou kůrou a vše promíchejte.
- Oloupejte papriky a natrhejte je na proužky. Šťávu, která v misce zbyla, uschovejte.
- Rajčata nakrájejte na půlky.
- Na talíře položte špenát, proužky paprik, grilovanou šalotku a rajčata. Paprikovou šťávu zahřejte a emulgujte ji s olivovým olejem, aby vznikla omáčka.
- Na salát položte Plněné rösti kapsičky sýrem Gouda a vše pokapejte pepřovou omáčkou.