rosticroutony-s-hermelinem-a-pecenymi-balzamikovymi-fiky

Rösticroutony s hermelínem a pečenými balzamikovými fíky

Suroviny

  • 12 Aviko Röstiko Rounds
  • 3 fíky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 200 g hermelínu
  • 3 snítky tymiánu

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 220 °C. Fíky očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Fíky pokapejte balzamikovým octem a položte je na pečící papír.
  2. Fíky pečte v předehřáté troubě 5 minut, dokud nebudou šťavnaté. Mezitím si připravte bramboráky podle návodu na obalu. Hermelín nakrájejte na plátky.
  3. Umístěte bramboráky ve tvaru věnce na talíř. Navrch položte plátky hermelínů a na něj položte opečené fíky. Posypte lístky tymiánu a dochuťte pepřem.

    Takový talíř rösti uděláte během chvilky. Fíky opečte dříve a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Takto je potřeba upéct dokřupava pouze bramboráky.

Tip: Vynikající také s brie, buffalo mozzarellou nebo nivou.

Tip: I vychladlé jsou rösticroutons lahodnou svačinkou, jednohubkou na párty!