Rösticroutony s hermelínem a pečenými balzamikovými fíky
Suroviny
- 12 Aviko Röstiko Rounds
- 3 fíky
- 1 lžíce balzamikového octa
- 200 g hermelínu
- 3 snítky tymiánu
Použité produkty
Příprava
- Předehřejte troubu na 220 °C. Fíky očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Fíky pokapejte balzamikovým octem a položte je na pečící papír.
- Fíky pečte v předehřáté troubě 5 minut, dokud nebudou šťavnaté. Mezitím si připravte bramboráky podle návodu na obalu. Hermelín nakrájejte na plátky.
Umístěte bramboráky ve tvaru věnce na talíř. Navrch položte plátky hermelínů a na něj položte opečené fíky. Posypte lístky tymiánu a dochuťte pepřem.
Takový talíř rösti uděláte během chvilky. Fíky opečte dříve a nechte je vychladnout na pokojovou teplotu. Takto je potřeba upéct dokřupava pouze bramboráky.
Tip: Vynikající také s brie, buffalo mozzarellou nebo nivou.
Tip: I vychladlé jsou rösticroutons lahodnou svačinkou, jednohubkou na párty!