zapekane-placky-k-snidani-zeleninovy-gulas-s-houbami-a-klobasou

Zapékané placky k snídani - zeleninový guláš s houbami a klobásou

Suroviny  

1 porce 

  • 3 bramborové placky Aviko 
  • 60 g barevné papriky 
  • 50 g selský jogurtu 
  • 40 g bílé klobásy 
  • 30 g cukety 
  • 30 g lilku 
  • 30 g rajčat 
  • 20 g bílé cibule 
  • 20 g libovolných hub 
  • 20 g strouhaného sýra 
  • 5 ml olivového oleje 
  • vejce 
  • provensálské bylinky 
  • sůl 
  • pepř 
bramborove_placky_s_cesnekem_a_majorankou_pokrm

Příprava 

  1. Bramborové placky připravte podle návodu na obalu. 
  2. Zeleninový guláš: papriku, rajčata, cibuli, cuketu, lilek a houby nakrájejte na 4 cm dlouhé kousky, orestujte na olivovém oleji a povařte, dokud rajčata nepustí šťávu. 
  3. Bílou klobásu spařte ve vodě se solí. Oloupejte slupku, nakrájejte na plátky. 
  4. Ukládejte v žáruvzdorné nádobě v tomto pořadí: placky, selský jogurt, sýr, zeleninový guláš, klobása, zalijte rozšlehanými vejci, posypte sýrem a pečte v troubě při 220 °C 15 až 20 minut.