Bramborové placky s marmeládou z červené cibule, zakysanou smetanou a grilovanými citrony
Suroviny
10 porcí
- Aviko Bramborové placky Reibekuchen – 30 kusů (1,8 kg)
- 1 kg červené cibule
- 50 ml řepkového oleje
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 100 ml bílého vinného octa
- 600 ml zakysané smetany
- 6 citrónů
Postup
- Připravte Aviko Bramborové placky Reibekuchen podle pokynů na obalu.
- Cibuli nakrájejte na proužky, osmahněte a ochuťte solí a cukrem. Přidejte ocet a duste asi 15 minut.
- Z citrónů oloupejte kůru. Poté je nakrájejte na srpečky a grilujte.
- Placky položte na talíře, zalijte zakysanou smetanou a na každou placku dejte marmeládu z červené cibule. Po stranách položte několik grilovaných citrónových klínků.
- Navrch dejte citrónovou kůru.