Krémový Jalapeño Snack a Pom’ Noisettes s barevnými dipy: meruňkovým kečupem a bazalkovým jogurtem
Suroviny
10 porcí
- Aviko Krémový Jalapeño Snack – 70 kusů (cca 1,75 kg)
- Aviko Bramborové kuličky Pom‘ Noisettes – 200 kusů (cca 2,2 kg)
- 400 g meruněk
- 100 g cukru
- 80 ml vinného octa
- 500 ml jogurtu (bílého bez příchuti)
- 20 g soli
- 10 g pepře
- ½ hrnku natrhané bazalky
- 1 citrón
Postup
- Připravte výrobky Aviko podle pokynů na obalu.
- Meruňky zbavte pecek, posypte cukrem a přibližně 20 minut poduste. Poté rozmixujte, přidejte ocet a dalších 5 minut redukujte.
- Jogurt smíchejte se solí a pepřem, přidejte nasekanou bazalku a citronovou šťávu.
- Aviko kuličky podávejte s oběma dipy, dozdobte plátky citrónu a několika lístky bazalky.