Pikantní set s guacamole, čokoládovým mole poblano a javorovým sirupem se sezamem
Suroviny
10 porcí
- Aviko Sýrové trojhránky s Jalapeño a Nachos – 50 kusů (cca 1,4 kg)
- Aviko Čedarové černé pikantní nugety – 60 kusů (cca 1,2 kg)
- Aviko Habanero sýrové nugety – 60 kusů (cca 1,2 kg)
- 2 velká avokáda
- ½ hlavičky česneku
- 2 čili papričky
- 100 g červené papriky
- 10 ml olivového oleje
- 300 ml rajčatového protlaku
- 10 g soli
- 50 g cukru
- ½ uzeného chilli chipotle
- 10 g kardamomu
- 10 g skořice
- 10 g muškátového oříšku
- 25 g kmínu
- 1 tabulka hořké čokolády
- 80 ml javorového sirupu
- 80 g sezamových semínek (černých a bílých)
Postup
- Připravte Aviko pikantní appetizery podle pokynů na obalu.
- Připravte guacamole: oloupejte avokádo, přidejte nasekaný česnek, čili papričky a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Dochuťte solí a olivovým olejem.
- Připravte čokoládové mole poblano: zahřejte rajčatový protlak, ochuťte solí a cukrem; rozdrobte uzené chipotle, kardamom, muškátový oříšek, skořici, kmín a čokoládu. Rozemleté suroviny přidejte k rajčatovému protlaku a rozmixujte. Omáčku již nezahřívejte.
- Na pánvi zredukujte javorový sirup a přidejte sezamová semínka.
- Aviko appetizery položte na dřevěná prkénka a podávejte s omáčkami v samostatných miskách.
- Volitelně: ozdobte cherry rajčátky a lístky bazalky.