Rostlinné trio s bylinkovou gremolatou, mátovou pěnou a pestem Genovese
Suroviny
10 porcí
- Aviko Křupavé cibulové kroužky s rostlinnou náplní s příchutí sýra - 50 kusů (cca 1,5 kg)
- Aviko Obalovaný rostlinný snack s kuřecí příchutí - 70 kusů (cca 0,85 kg)
- Aviko Pikantní rostlinné nugety s příchutí sýra - 70 kusů (cca 1,1 kg)
- 2 citróny
- 1 pomeranč
- 10 g soli
- ½ malé hlavičky česneku
- 1 svazek petrželky
- 50 ml olivového oleje
- 10 g pšeničné mouky
- 50 g másla
- ½ svazku máty
- 300 ml sójového nápoje
- 10 g piniových oříšků
- ½ svazku bazalky
- 50 g strouhaného parmezánu
Postup
- Připravte si rostlinné appetizery dle návodu na obalu.
- Připravte si gremolatu: citrón a pomeranč oloupejte z kůry, přidejte sůl, nasekaný česnek a jemně nasekanou petrželku. Všechny ostatní suché suroviny stlučte v hmoždíři; smíchejte s citrónovou šťávou, pomerančovou šťávou a olivovým olejem.
- Připravte si mátovou pěnu: na pánvi opražte mouku a přidejte máslo, abyste získali jíšku; přidejte nasekanou mátu a teplý sójový nápoj zahřívejte, dokud se suroviny nerozvaří, a pak je rozmixujte je, abyste získali hladkou pěnu.
- Připravte si pesto: v hmoždíři stlučte česnek, piniové oříšky, bazalku a parmazán. Osolte a přidejte olivový olej.
- Aviko appetizery naaranžijte na dřevěná prkénka. Podávejte s omáčkami.