dip_babaganoush

Dip Babaganoush

Suroviny 

4 porce

  • 600 g Aviko Grip 'n Dip hranolků
  • 2 lilky
  • 2 polévkové lžíce sezamové pasty
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek (nejlépe černých)
  • pepř a sůl
808402_aviko_hranolky_ve_tvaru_u_2000_g_pokrm
krupave_hranolky_ve_tvaru_u_se_slupkou

Příprava

  1. Lilek podélně rozřízněte a dužinu lilku nakrájejte.
  2. Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
  3. Až lilek vychladne, lžící vyjměte dužinu. Poté ji v míse rozmačkejte vidličkou.
  4. Česnek nasekejte nadrobno a přidejte do kaše z lilku.
  5. Přidejte sezamovou pastu, do dipu vymačkejte šťávu z jednoho citronu.
  6. Míchejte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte v misce a posypte sezamovými semínky.
  8. Hranolky připravte podle návodu na obalu a podávejte s dipem.

Tip: Pro svěží nádech přidejte jemně nasekanou čerstvou mátu.