
Dip Babaganoush
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Grip 'n Dip hranolků
- 2 lilky
- 2 polévkové lžíce sezamové pasty
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 1 polévková lžíce sezamových semínek (nejlépe černých)
- pepř a sůl
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
- Lilek podélně rozřízněte a dužinu lilku nakrájejte.
- Pokapejte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
- Až lilek vychladne, lžící vyjměte dužinu. Poté ji v míse rozmačkejte vidličkou.
- Česnek nasekejte nadrobno a přidejte do kaše z lilku.
- Přidejte sezamovou pastu, do dipu vymačkejte šťávu z jednoho citronu.
- Míchejte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte v misce a posypte sezamovými semínky.
- Hranolky připravte podle návodu na obalu a podávejte s dipem.
Tip: Pro svěží nádech přidejte jemně nasekanou čerstvou mátu.