dip_milion_dolaru

Dip milion dolarů

Suroviny 

4 porce

  • 600 g Aviko Grip 'n Dip hranolků
  • 2 polévkové lžíce mandlí
  • 75 g slaniny v proužcích
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 1 polévková lžíce crème fraîche
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 50 g strouhaného sýru čedar
808402_aviko_hranolky_ve_tvaru_u_2000_g_pokrm
krupave_hranolky_ve_tvaru_u_se_slupkou

Příprava

  1. Na pánvi rozehřejte ½ lžíce olivového oleje. Opražte mandle tak zhruba 3 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé. Položte je na talíř.
  2. Na pánvi rozehřejte další ½ lžíce olivového oleje. Proužky slaniny opékejte 4–5 minut do křupava. Vyjměte je z pánve a nechte okapat a vychladnout na kuchyňském papíře.
  3. Jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka.
  4. Smíchejte crème fraîche s majonézou. Přidejte také sýr, nudličky slaniny, mandle a jarní cibulku. Jemně promíchejte
  5. Dochuťte solí a pepřem a přeneste dip za milion dolarů do misky.
  6. Hranolky připravte podle návodu na obalu a podávejte s dipem.