
Dip milion dolarů
Suroviny
4 porce
- 600 g Aviko Grip 'n Dip hranolků
- 2 polévkové lžíce mandlí
- 75 g slaniny v proužcích
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 1 polévková lžíce crème fraîche
- 3 polévkové lžíce majonézy
- 50 g strouhaného sýru čedar
Produkty Aviko užité v tomto receptu
Příprava
- Na pánvi rozehřejte ½ lžíce olivového oleje. Opražte mandle tak zhruba 3 minuty, dokud nebudou zlatohnědé a křupavé. Položte je na talíř.
- Na pánvi rozehřejte další ½ lžíce olivového oleje. Proužky slaniny opékejte 4–5 minut do křupava. Vyjměte je z pánve a nechte okapat a vychladnout na kuchyňském papíře.
- Jarní cibulku nakrájejte na drobná kolečka.
- Smíchejte crème fraîche s majonézou. Přidejte také sýr, nudličky slaniny, mandle a jarní cibulku. Jemně promíchejte
- Dochuťte solí a pepřem a přeneste dip za milion dolarů do misky.
- Hranolky připravte podle návodu na obalu a podávejte s dipem.