Pizzové košíčky s Mac and Cheese
Suroviny
2 porce
- 12 Aviko Mac 'n' Cheese Bites
- 6 plátků parmské šunky
- 1 hrnek strouhaného sýra (dobře funguje směs mozzarelly a čedaru)
- 6 malých kuliček mozzarelly, nakrájených na plátky
- 1/2 hrnku omáčky na pizzu
- Sušené oregano, podle chuti
- Listy čerstvé bazalky, na ozdobu
- Olivový olej
Příprava
Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si 6 pečicích forem - vnitřek každé kovové formy na muffiny lehce vymažte olivovým olejem nebo sprejem s olejem.
Sestavte pizzové košíčky
Do každého důlku plechu na muffiny vložte plátek prosciutta, vyložte dno a boky a vytvořte korpus. Na dno pak položte dva trojhránky Mac ‘n Cheese. Zakápněte pizzovou omáčkou a přidejte plátky Mozzarelly. Plátky Mozzarelly posypeme strouhaným sýrem. Všechny formičky ochutíme špetkou sušeného oregana. Formu na muffiny s naším výtvorem položte na plech, aby zachytil případnou náhlou evakuaci omáčky s bublajícím sýrem. Pečte v předehřáté troubě asi 15–20 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí, zezlataví a okraje prosciutta nebudou křupavé, aby obsah po vyndání z formy držel tvar sám o sobě.
Vychladíme a podáváme
Vyjměte plech z trouby a nechte košíčky několik minut vychladnout. Vydloubněte z formy a těsně před podáváním ozdobte lístky čerstvé bazalky. Podávejte teplé jako předkrm nebo zábavné hlavní jídlo (3 košíčky na porci).
Tip šéfkuchaře
Tyto košíčky kombinují smetanový komfort Mac'n Cheese s italským nádechem klasické pizzy. Jsou perfektní na večírky nebo jako neotřelá možnost večeře, která určitě udělá dojem.